Blog

Treitervlogger verkozen tot Social Media Woord van het Jaar

Na een spannende nominatie en stemronde, en dank aan Marketingfacts voor het aanjagen van deze verkiezing, was het dan 7 december zo ver. De uitslag! Het Social Media Woord van het Jaar 2016 is met maar liefst 22% van alle stemmen geworden

….

TREITERVLOGGER!

…..

De verdere uitslagen zijn hieronder te zien, ook Influencer, Fitgirl, Filterbubbel en de Brexit gooiden hoge ogen.

img_6198

 

 

 

 

 

 

Wat zegt deze uitslag nu? Een droge twitteraar stelt:

https://twitter.com/jorisvdberg/status/806394834302959617

Joris heeft een punt. De ophef van vandaag, daar wordt het elkaar-voor-rotte-vis-uitmaken van morgen in verpakt. We hebben met zijn allen het geheugen van twee scrolls naar beneden op een timeline of newsfeed.

Een andere twitteraar stelt dat dit kenmerkend is voor de verharding van de toon op de sociale media:

Hier heeft Dave wel een punt. Alhoewel er heel veel moois op Twitter en op social gebeurt, wordt er ook wel veel gescholden en naar gedaan. En zijn we sommige BN’ers daardoor op dit medium kwijt. Het anonieme brengt niet het beste in de mens naar boven.

Jammer, want ik hartje nog steeds Twitter. Daarom hier even een duwtje voor mijn blog over waarom Twitter zoveel beter is dan Facebook, en dat Twitter voor mij (nog steeds) pure taalliefde is.

En dat wij op het interwebs dit verkiezingetje hebben, geeft ook weer aanleiding tot leuke tweets (open den Twitters voor de hele thread):

Maandag zit ik bij de grande dame van social Miss @puur in de uitzending om deze verkiezing toen te lichten. Wie weet tot dan in de uitzending!

De Social Media Woord van het Jaar winnaars van voorafgaande vind je in deze blogpost.

Volgend jaar weer! Bedankt voor het meedoen, zonder jullie social media mensen kan deze verkiezing uiteraard nooit een succes zijn. *handkusje werpt*

#socialwoord16

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply