Over mij

Ik hou van de term ‘geek’, een vriendelijkere aanduiding dan het woord nerd. Ik word wel eens gekscherend ‘lady geek‘ genoemd, en heb die term geadopteerd als ideale geuzennaam. Een geek is iemand die gepassioneerd is door wetenschap en technologie, en dat omschrijft mij perfect. Ik heb een Master of Science in Moleculaire Genetica, en ben na mijn studie eigenlijk vrij snel in digitale product ontwikkeling gerold.

Ik ben altijd bezig met de nieuwste tech ontwikkelingen, zo was ik één van de eerste mensen in Nederland die als onderdeel van het Google Glass Explorer programma kon rondlopen met een Google Glass. Ik heb apps helpen ontwikkelen voor echt álle operating systems: Symbian, BlackBerry, Windows, smartwatches en natuurlijk Android & iOS.

Ik heb een smart home thuis met tal van smart connected devices, en heb tijdens hackathons geëxperimenteerd met dienstverlening via voice apps en de conversational interface. Kortom, ik hou van innovatie. Innovatie betekent voor mij op nieuwe manieren bestaande problemen oplossen of geheel nieuwe mogelijkheden en kansen aanboren door slim gebruik te maken van nieuwe technologie.

Technologie moet daarbij áltijd ondersteunend zijn aan wat de gebruiker wil, en nooit in de weg zitten. Technologie is een enabler, en alhoewel ik dol ben op nieuwe ontwikkelingen ben ik er pragmatisch in en waak ik voor het ‘shiny tech syndroom’. Goede innovatie zal je missie, visie en strategie verder brengen, je business doen groeien en je klanten gelukkig maken. Niet elke innovatie is relevant voor jouw bedrijfstak, of niet op de manier waarop de tech blogs en bladen erover schrijven. Ik maak altijd een kritische doorvertaling van trends naar de juiste keuzes voor jouw innovatie roadmap.

Werk
Ik heb meer dan twintig jaar ervaring in digital development, met een speciale passie voor mobiel. Best veel bedrijven ‘snappen’ inmiddels de kansen en mogelijkheden van het internet, maar zelfs voor de meest digital-savvy bedrijven blijkt het lastig om informatie of producten goed te tonen op de smartphone.

 • Wat van mijn mobiele ervaring:
  • Doorontwikkeling van de PLUS Supermarkt app. Door een combinatie van het wegnemen van de pijnpunten in de klantreis gecombineerd met innovatie, is de PLUS app enorm gegroeid in wekelijks actieve gebruikers en in e-commerce omzetaandeel.
  • Mobiele conversieoptimalisatie bij Independer. Door de core funnel van Independer te verbeteren op performance en user experience, is het conversiepercentage met 9% gegroeid op mobiel web.
  • Lancering omnichannel e-commerce platform Jumbo. Bij mobile agency IceMobile verantwoordelijk voor de lancering van e-commerce voor supermarkt Jumbo, waarbij de Jumbo app door Kassa is uitgeroepen tot ‘beste supermarkt app’.
  • Bij nieuwssite NU.nl heb ik een in-house mobiel development team opgezet en het gehele mobiele portfolio van apps herbouwd met een speciale focus op traffic & mobile monetization. NUnl heeft de ‘beste mobiele website’ award gewonnen bij de website van het jaar verkiezing, mobiele traffic is gestegen tot de leeuwendeel van de pageviews en door de juiste business modellen is mobiel ook winstgevend.
  • Bij e-commerce kaartjes & cadeautjes bedrijf Greetz heb ik de eerste Greetz app ontwikkeld ism Sharewire, beloond met de e-commerce industry award ‘Best Mobile Shop’.
  • Mijn boek Mobiele Eenheid bundelt al mijn kennis en tips om succesvol te worden op mobiel.

Media influencer
Met veel werkervaring in de media, word je ook zelf een beetje een ‘media influencer’. Ik ben genomineerd voor Cross Media Person of the year, en was de hoogste vrouwelijke binnenkomer in de 2014 lijst van the Media100; de lijst met meest invloedrijke mensen in de Nederlandse media. Elk jaar word ik weer genomineerd voor deze lijst, een hele eer. Daarnaast ben ik genomineerd voor de Vrouw in de Media Award 2016 – Noord-Holland, en voor TechGirl of the Year 2017.

Van alle sociale media ben ik het meest fan van X/Twitter, als er écht iets gebeurt in de wereld of je stad, is het de enige plek om realtime te ontdekken wat er aan de hand is. Ik deel er van alles en nog wat, meestal veel grapjes en observaties, en zit in middels op meer dan 16,2K volgers. Quote heeft me in 2016 in hun heersende twitter-vrienden lijst opgenomen.

Privé

Ik woon in Amsterdam in de Kadijken buurt vlakbij Artis, in een knus appartementje samen met mijn vriend, dochter en hond. Ik hou van lezen, wandelen en kunst & cultuur. Verder ben ik geregeld in de bossen op de grens van Drenthe en Overijssel te vinden in mijn Tiny House.