Blog

Google Home test met Netflix

Er valt veel te lezen over connected objects en het internet-of-things (IoT) en hoe al deze slimme apparaten ons leven makkelijker gaan maken. Om het first hand uit te kunnen proberen, staat er alweer een tijdje een kekke Google Home in de huiskamer. De echte innovatie zit allang niet meer bij Apple, en Google timmert mooi aan de weg.

De komende tijd zal ik wat updates schrijven over mijn ervaringen met Google Home. Ten eerste: Google Home versus je afstandsbediening in het gaan netflixen.

Objecten praten met elkaar

Zoals met alle connected objects, wordt het pas leuk als je zo ook daadwerkelijk verbindt. Het liefst aan zoveel mogelijk andere connected objects, zodat ze met elkaar kunnen praten, en jij maar eentje streng hoeft toe te spreken om gedaan te krijgen wat je wil.

Let op, er gaan in de toekomst enorm veel conversaties plaatsvinden waar wij helemaal niet meer aan te pas komen. Gelukkig ook maar. Het liefst zelfs zonder enig commando, mijn slimme auto mag prima tegen mijn slimme thermostaat zeggen dat ik bijna arriveer en dat de verwarming alvast aankan. De slimme huis assistent zet dan alvast de lampen aan, en zet een chill ‘welkom thuis’ Spotify playlistje op. Hoef ik geen enkel commando voor te geven, dat mag allemaal automatisch. Kan ik ondertussen bezig met echt belangrijke zaken.

Google Home als slimme huisassistente

Mijn connected ecosysteem is nog in aanbouw, dus op het moment praat ik met name tegen miss Google Home. En Google Home op haar beurt praat dan weer met mijn TV, Apple TV, Spotify account, lampen etcetera. Scheelt mij weer afstandsbedieningen pakken, knopjes drukken, wachten, selecteren en meer.

Maar, dit kan ik wel typen, veel beter is het te laten zien! Dit is een YouTube filmpje van een eerdere Periscope, en ik laat hier zien hoe extreem makkelijk Google Home het me maakt om Netflix te gaan kijken, precies waar ik was gebleven:

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Brechtje februari 11, 2017 at 9:10 am

    Bedenk me dat er technisch iets niet helemaal klopt in de video :-), de Apple TV gaat niet aan – maar Chromecast! Apple en Google gaat natuurlijk niet samen haha.

  • Reply Niek februari 23, 2017 at 1:40 pm

    Kijk, dit is nou precies wat ik hoopte te krijgen met mijn Homey….(inclusief aansturing van de Sonos speakers). Hoelang was je bezig om alle apparatuur bekend te maken aan de Google Home?

  • Leave a Reply